Skip to content














TRACTAMENT DE CONDUCTES ADDICTIVES

Som conscients del malestar que sent una persona i el seu entorn més proper a conseqüència d’una addicció i, per això, l’Associació concerta la primera visita en un termini no superior als set dies següents a la demanda.

Aquest primer contacte personal es realitza amb la treballadora social, en el qual la persona que sol·licita ajuda rep informació completa dels nostres programes d’intervenció i se li resol qualsevol dubte que li puga sorgir.

Si algun dels nostres programes s’adequa a les seues necessitats, se’l cita, en un termini màxim de quinze dies, amb la psicòloga, amb qui establirà el seu Pla de Tractament Individualitzat segons la història de consum o joc, així com la seua situació personal, familiar, social i laboral actual.

Programa d'intervenció bàsica

Aquest programa se centra en teràpia psicològica grupal setmanal i intervenció individual de suport. Té una duració de 12-15 mesos aproximadament dividit en les següents activitats:

(Programa subvencionat per Conselleria de Sanitat, Ajuntament de Meliana i Mancomunitat L´Horta Nord)

En aquest grup, la prevenció va dirigida a persones que en el moment d’inici del tractament es troben en abstinència, amb l’objectiu a aconseguir d’afermar-la i consolidar canvis. S’aborden entre els seus continguts la resolució de problemes, presa de decisions, maneig del desig i impuls, etc. Les sessions es desenvolupen setmanalment de matins i vesprades amb 1,5 hores de duració.

Ací, es tracta la preparació per a l’abstinència i està orientat a persones que es troben en consum/joc actiu en el moment d’iniciar el programa. S’ofereix motivació, competències i estratègies que afavorisquen el passe a l’abstinència. Les sessions es desenvolupen setmanalment de matins i vesprades amb 1,5 hores de duració.

Programa de centre de dia

Aquest programa consisteix en una intervenció psicosocial individual i grupal. Ofereix diferents activitats terapèutiques i formatiu-ocupacionals, en horaris de matí i vesprada.

Ací podràs:

  • Ser atés/per professionals, tant si tens una addicció com si ho detectes en un familiar o persona vinculada a tu.
  • Tindre un lloc on pots expressar-te i ser escoltat/a sense judicis ni prejudicis.
  • Conéixer els aspectes relacionats amb l’addicció (desenvolupament, manteniment, etc.)
  • Iniciar un canvi o acompanyar en el camí per a aconseguir l’abstinència i/o prevenint possibles recaigudes.
  • Adquirir les eines necessàries per a gestionar les emocions, frustració, culpa, tristesa…
  • Generar atenció, preocupació i cura per tu mateix/a.
  • Aprendre diferents maneres d’afrontar les situacions difícils, prendre decisions i resoldre problemes, millorar la comunicació …
  • Entendre la influència d’altres malalties presents (ansietat, depressió…).

I participar en les següents activitats:

(Places subvencionades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública)

Programa de seguiment

Es tracta d’una teràpia psicològica grupal . Dirigida a persones que ja han rebut l’alta terapèutica d’algun dels nostres programes, en altres recursos o que mantinguen abstinència consolidada i sol·liciten un reforç en el manteniment d’aquesta. La duració del programa vindrà marcada per les necessitats de la persona que demana ajuda.

Programa "Juntes"

És un tractament específic per a dones, creat des de la perspectiva de gènere, pel qual disposen d’atenció individual psicològica i social i participen en tallers de grups terapèutics i educatius en els quals s’aborden els continguts de forma adaptada a les seues necessitats.

(Programa Subvencionat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives)

Programa "Tu també comptes"

Es tracta d’una atenció psicològica i social, individual i grupal, exclusiva per a familiars o persones properes a una altra amb addicció. L’ objectiu és que, a més de secundar i acompanyar en el procés a la persona amb addicció, també s’atenguen les seues pròpies necessitats i troben un lloc de comprensió on poder sincerar-se i sentir-se emparats i emparades.

  • Tractament exclusiu per a famílies o persones properes a una altra amb addicció.
  • Atenció individual psicològica i social.
  • Teràpia grupal.
  • Acompanyament en el tractament de la persona amb addicció.
  • Atenció a les necessitats del familiar o persona propera.
  • Disposar d´un espai de comprensió, empara i alliberament.

(Programa Subvencionat per la Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge)

Programa de joc patològic

L’ objectiu d’aquest programa és atendre persones amb problemes de joc patològic, facilitar la informació i estratègies necessàries que aconseguisquen i/o mantinguen l’abstinència; eines per a regular l’ansietat i desig de jugar; reforç de les habilitats personals i interpersonals; resolució de problemes; afrontament de situacions de risc, etc. Paral·lelament s’atenen les necessitats d’informació, orientació i formació dels familiars.

El programa s’inicia després d’1 o 2 sessions individuals d’acolliment i valoració psicològica, posterior diagnòstic i establiment del pla de tractament individual, que pot ser: intervenció individual psicològica i sociolaboral, grupal, familiar i/o en parella.

Realitzem tallers educatius i d’intervenció des d’una perspectiva de gènere femení, per a dones amb addicció al joc.

(Programa Subvencionat per la Conselleria de Sanitat)

Programa "Amb tu"

Intervenció psicosocial dirigit a adolescents i joves amb conductes addictives i les seves famílies o tutories. S’ofereixen diferents activitats terapèutiques i formatives i ocupacionals en horaris de matí i tarda.

L’acompanyament a les famílies es pot iniciar o mantenir de manera independent a la persona jove.

  • Creació d´un espai segur de comprensió i suport.
  • Acompanyament individual i grupal.
  • Millora de les relacions familiars i socials.
  • Reforç de la regulació emocional, habilitats personals i autoestima.
  • Potència de la presa de decisions responsables.
  • Tallers educatius i formatius.
  • Oci col·lectiu.
  • Promoció dhàbits saludables.

(Programa subvencionat per la Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge)